eikä neuloja langoistaan pääse.

lauantai 23. tammikuuta 2016

Pitkästä aikaa puikoilta pudonnutta

Onpa taas vierähtänyt aikaa sitten viime kirjoituksen, yli kaksi vuotta! Viimeksi odotimme pikkuveljeä syntyväksi perheeseemme marraskuussa 2013, ja niin kävikin. Onpahan veljeskatraaseen liittynyt vielä kolmaskin jäsen, hän täytti tämän kuun alussa yhdeksän kuukautta!  Äidillä on siis kiirettä pitänyt kolmikon perässä pysyessä, eikä neulomiselle ole riittänyt samalla tavalla aikaa tai jaksamista kuin aiemmin.

Tässä tauon aikana olen välillä aloitellut joitain pieniä projekteja, lähinnä sukkia pojille, mutta edes niiden loppuun tekemiseen ei ole motivaatio riittänyt, vaikka 4-vuotiaan sukan neulomisen ei pitäisi mikään ylitsepääsemätön urakka ollakaan. Nyt kuitenkin erään tutun innoittamana päätin jälleen järjestää neulomiselle aikaa päiväohjelmassani, eikä tässä parin kuukauden aikana montaa neulomatonta päivää ole ollut. Valmista jälkeä tosin syntyy tuskastuttavan hitaasti, mikä välillä raastaa hermoja, kun pää pursuaa uusia ideoita. Ennen joulua sain valmiiksi kolme ja puoli sukkaparia, joista puolikas menee uusiksi, kun en ole siihen tyytyväinen ja kaksi paketoitiin jouluaattoa edeltävänä yönä, enkä viitsinyt siinä hämärässä alkaa niitä enää kuvaamaan. Eipä niitä tullut sitten lahjojen aukaisun jälkeenkään enää kuvattua. Semmoiset tavalliset perussukat Seiskaveikan raitalangasta ne oli, äitille punasävyiset ja iskälle sinisävyiset.

Äitin sukista jääneestä raitalangasta tein sitten nämä esittelyyn asti päätyneet sukat.



Ohje: Rim Socks (Ravelry)
Lanka: Novita 7 Veljestä (011) ja 7 Veljestä Raita (807)
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 105 g

Oikein mukava ja nopea projekti, näiden neulominen onnistui elokuvateatterissakin (tuli sitäkin tässä uudessa innostuksen puuskassa kokeiltua ekaa kertaa). En pyrkinyt kohdistamaan värejä mitenkään, mutta sukista tuli ihan vahingossa lähes identtiset. Nämä sukat tein muuten ohjeen mukaan, mutta varresta tein pitemmän, ja teräkin taisi olla pitempi. Kantapäänkin tein kuten ohjeessa, mutta jatkossa taidan tehdä omalla tavallani, eli teen vahvistuksen nurjalla kerroksella ja oikean neulon normaalisti. Monissa ohjeissa neuvotaan tekemään vahvistus oikealla kerroksella, mutta itse olen oppinut sen juuri päinvastoin, ja itselleni se oma tapa on tietysti luontevampi ja sujuvampi.

Seuraavat sukat samalla ohjeella ovat jo suunnitteilla, tällä kertaa täsmälleen samoista langoista kuin ohjeessa, mutta saa nähdä, milloin ne pääsevät puikoille asti, kun tekisi mieli tehdä vaikka mitä muutakin. Kuten esikoiselle sukat, itselle ja miehelle pipot, pojille pipot ja kaulurit, torkkupeitto mätsäämään olohuoneen uusiin tyynyihin (tämän kanssa jännittää jo vähän etukäteen, että ehtiikö peitto valmistua ennen kuin tyynyt menevät taas vaihtoon :D) jne. Osa näistä onkin jo päässyt työn alle ja valmistunutkin. Toivon, että tämä innostus pysyisi nyt yllä ja jaksaisin vieläpä raportoida tännekin tekeleistäni. Onneksi puhelimellakin pystyy näppärästi ottamaan kuvat ja naputtelemaan blogiteksin, jopa useammassa erässä. En edes ole pysynyt laskuissa mukana, kuinka moneen otteeseen olen tätäkin tekstiä kirjoittanut ja muokannut. Täytyi tosin koneelle asti vaivautua lisäämään kuvat ja linkit, kun en jaksanut puhelimella alkaa niitä näpräämään. Muutama uusi projekti odottaa myös kuvia ja tarinaa, joten täytyy seuraavaksi siirtyä niiden kimppuun.

Toivottavasti tänne vielä eksyy vanhoja tuttuja, ja totta kai myös uudet tuttavuudet ovat tervetulleita! Jättäkää ihmeessä kommenttia, niin osaan tulla vastavierailulle. En ole blogejakaan seurannut pitkiin aikoihin, kun Google Reader meni silloin muinoin lopettamaan toimintansa ja Bloglovinin kanssa en päässyt oikein sinuiksi, kun alkoi innostus muutenkin hiipua. Mutta ehkäpä annan sille uuden tilaisuuden, kun olisi kiva päästä taas kartalle käsityömaailman uusista tuulista. Mitä kaikkia ihanuuksia tässä reilun parin vuoden tauon aikana onkaan keksitty! Tein blogille myös oman Instragram-tilin, jonne olen jo muutamia kuvia lisännyt, joten tervetuloa seuraamaan sitäkin! Sieltä minut löytää nimimerkillä @eikissakarvoistaan. :)

11 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään itsekin väreistä kovasti ja tekisi mieli pitää nämä itsellä, mutta päätyvät varmaan lahjalaatikkoon.

      Poista
  2. Kauniit sukat.
    Tervetuloa takaisin =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos! Kiva, että tänne vielä löytää vanhoja tuttuja. :)

      Poista
  3. Ilahduin kun sain kommenttisi blogiini. Olen välillä miettinytkin mitä kuuluu. Ihana kuulla että olet kolmen pojan äiti..eipä ihme että on kiirettä pitänyt. Mukava kun on aikaa kösitöillekin taas. Kauniit sukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos on mahdollista niin tuppaa joskus Oulun Ompelutalolle, Siellä on neulekahvila tiistasin 18-20.

      Poista
    2. Tarkoitin tietysti Oulun Ompelupaikka Välivainiolla.https://www.facebook.com/ompelupaikka

      Poista
    3. Kiitos mukavasta kommentista! Täytyypä pitää mielessä tuo Ompelupaikka, jos vaikka joskus pääsisi piipahtamaan. :)

      Poista
  4. Onpa kiva, kun taas sait järkättyä aikaa itsellesi neulomista ja bloggaamista varten. Minäkin olen muistanut sinua ja miettinyt, mitä kuuluu. Jotenkin arvasin, että lapsukaisia on tullut lisää enkä siis väärässä ollutkaan. On siinä muuten äidillä touhua, kun kolmen pojan perässä pysyttelee. Ja sytomyssyjäkin olit silti ehtinyt tekemään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja piti vielä sanomani, että kauniit sukat. Minäkin olen yhdet Rim Socksit tehnyt ja lisää on suunnnitelmissa. :)

      Poista
    2. Kiitos Matleena! Ne sytomyssyt olen tehnyt jo kolme vuotta sitten, mutta nyt vasta sain aikaiseksi toimittaa eteenpäin... Täytyy kyllä tehdä uusiakin taas, kun on hyviä sytomyssylankoja jemmassa. :) Rim Socksit bongasinkin aiemmin sinun blogistasi, ja siitä sain idean tehdä omat. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!