eikä neuloja langoistaan pääse.

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Yhä valoisaa

Ihastuin tähän ohjeeseen heti, kun se ilmestyi. Kesti kuitenkin yli kaksi vuotta ennen kuin työ pääsi puikoille asti. En muista miksi. Ehkä siksi, että epäilin mallin istuvuutta omalle kropalleni, ja onhan tässä aika paljon neulottavaa ohuella langalla ja pienillä puikoilla. Erään kerran Kärkkäisellä käydessäni päätin sitten ostaa langat, jotka sattumoisin olivat vielä alessa. Väriksi valitsin harmaan, sillä harmaa on kiva, ja muutenkin sopii tähän malliin kuin nakutettu. Neljä kuukautta tätä neuloin, vaikka oikeasti tämä oli melko nopea projekti. Välillä oli pitempiä aikoja, etten neulonut tätä ollenkaan, vaan tein muita töitä. Sileän neuleen neulominen ei ollut puuduttavaa, sillä tämä oli varsin mainio telkkarineule. Lisäksi vasta taskujen jälkeen alkoi vaihe, jolloin ei koko ajan olisi tapahtunut jotain.


Ohje: Still Light Tunic (ravlink)
Lanka: Drops Alpaca (0501)
Puikot: 3 mm, hihojen ja helman joustimessa 2,5 mm
Menekki: 410 g
Koko: S


Luettuani mirzun postauksen hänen tekemästään tunikasta päätin neuloa omani S-koossa, vaikka normaalisti käytänkin isompaa kokoa. Ravelryssäkin monet ovat todenneet, että ohjeenmukaisella koolla tehtynä neuleesta tulee liian iso. Ohjetta noudatin muuten pilkulleen, mutta jätin tunikan muutaman sentin lyhyemmäksi kuin ohjeessa. Pitkään mietin, että teenkö hihoista kokopitkät, mutta päätin sitten kuitenkin jättää lyhyemmiksi.


Ensimmäistä kertaa neuloin puseron ylhäältä alas (no, eipä noita puseroita nyt muutenkaan kauheasti ole tullut neulottua). Todella näppärää, kun pystyi matkan varrella sovittamaan. Eikä ommeltavia saumojakaan tullut yhtään. Saako aloittaa toisen heti perään? Seuraavan tunikan voisin tehdä raidallisena, ilman taskuja, pitkillä hihoilla ja vyötärömuotoiluilla. Tässähän vyötärölle tulee vain lisäyksiä, eikä se välttämättä pahaiten imartele omaa vartaloani, joka on mallia tasapaksu.


Muutamen päivän käyttökokemuksella neule on lunastanut paikkansa vaatekaapissa, eikä varmasti jää pölyttymään sen perälle. Mutta kuka sanoi, että alpakka ei kutita!? Ehkä siihenkin tottuu... No, lämmin se ainakin on, välillä meinaa tulla jopa kuuma. Ja ihana, tykkään! Sekä olen ylpeä, että sain tämän valmiiksi ihan kohtuullisessa ajassa. Ehkä jatkossa uskallan neuloa enemmänkin isompia töitä, kun ei niiden valmistumiseen näköjään menekään ikuisuutta.

Ps. Mikäli joku ei vielä tiennyt, niin kuvat aukeavat isommaksi klikkaamalla, niin tässä kuin muissakin postauksissa.

12 kommenttia:

  1. Hieno! Tämä itselläkin to do-listalla. Lohduttavaa, että joku muukin on jahkaillut tämän tekoa lähes yhtä pitkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta eikös se niin mene, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan.. ;)

      Poista
  2. Tosi kaunis!

    Mie oon haaveksinut samaisen tunikan teosta jo pitkään. Joutuisin todennäköisesti muokkaamaan ohjetta, kun pienemmän koon mukaan neulominen ei onnistuisi (neulon yleensä jo valmiiksi pienimmästä koosta). Tuota suurempi ongelma on se loputon sileä neule. Plääh. Luettuani tuon raitasuunnitelmasi alkoi omassa päässäki raksuttaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylhäältä alaspäin neulottaessa kokoa onneksi olisi helppo säädellä, kun voi sovittaa matkan varrella. Raidoituksella kyllä saa vähän vaihtelevuutta pelkkään sileään neuleeseen, tosin tässäkin onneksi oli noita lisäyksiä melkein koko ajan, niin ei nyt sentään ihan pelkkää sileää ollut alusta loppuun.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kyllä itsekin kovasti ja monta kertaa on ollut jo päällä! :)

      Poista
  4. Hyvältä näyttää!

    Ja minustakin alpakka kutittaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Olen melko monesta paikasta lukenut, että alpakka ei muka kutita, ja en kyllä allekirjoita sitä! Tälle langallehan on vauvaneuleohjeitakin aika paljon, mutta itse en kyllä tästä tekisi mitään suoraan ihoa vasten tulevaa ainakaan.

      Poista
  5. Upea tunika ja sopii sinulle niin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kyllä itsekin tästä edelleen! Onneksi kohta ilmat taas viilenevät, niin pystyy tämänkin ottamaan taas käyttöön. :)

      Poista
  6. Kaunis on tämä sinunkin versiosi Still Lightista. Itse kanssa tällaisen neuloin ja olen niin haltioissani. Tämä malli passaa kyllä jokaiselle kropalle. :) Tein joskus alpakkaisen huivin ja se kutisi mutta jostain kumman syystä Still Lightini ei kutise...

    VastaaPoista
  7. Onpas kivan näköinen. Mä muuten tein vähän aikaa sitten alpakasta säärystimet. Niitä on tullut pidettyä paljasta ihoa vasten, ja kyllä muuten kutittaa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!