eikä neuloja langoistaan pääse.

tiistai 18. joulukuuta 2012

Kalajoki vetää puoleensa

 
Ohje: Kalajoki
Lanka: Novita Nalle (043)
Puikot: 3 mm
Menekki: 94 g


Nämä sukatkin ovat vuosimallia 2011, eli yksi valmistuneista kyhäilyistä. Tuolla ne edelleen lojuvat vaatehuoneen perukoilla, mutta taitavat nyt päätyä äitin joululahjapakettiin. Pitäisi enemmänkin neuloa varastoon. Yleensä kun tuppaan neulomaan vain itselleni, jos en heti sillä hetkellä keksi jotain muuta käyttäjää. Oma villasukkavarasto alkaakin pursuilla jo yli äyräiden. Omista varastoistani löytyy myös lähes identtiset tällaiset sukat. Lähes sen takia, että näiden sukkien kanssa kämmäilin jotain mallineuleen kanssa. Muistaakseni jätin jonkin kerroksen neulomatta tai jotain vastaavaa, joka ei siis kovin vakava virhe ole, eikä näy lopputuloksessakaan kummemmin. Taitavat nämä olla vähän omiani isommatkin. Jo ensimmäisellä kerralla ohje osui ja upposi. Yksinkertaisen kaunis, näyttävä lopputulos, mutta neulominen ei kuitenkaan ole kovin vaivalloista tai haastavaa, kun suurimmaksi osaksi saa tikutella sileää, mutta kuitenkin tarpeeksi mielenkiintoista. En usko, että tämäkään jää viimeiseksi tämän ohjeen toteutuksekseni.

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Vanhoja kyhäilyjä

Osallistuin kesällä 2011 Kesäyön hullutukseen eli KYHiin. Sain aloitettua kaikki 25 työtä, valmiiksi niistä ehti 19 (ja kesken jääneistä osa on jo purettu), mutta esittelyyn pääsi vain yhdeksän valmista ja yksi aloitus. Joten jos mitään uutta ei synny, niin ei täältä esiteltävät heti kesken lopu. Jos vain ehtis ja sais aikaiseksi blogata, niin ettei uusi blogi kuihdu heti alkuunsa... Tässäpä siis pari valmistunutta kyhäilyä. Onneksi on Ravelry, johon sentään olen kirjannut neuleiden tiedot ylös, muuten ei olisi mitään hajua puikkokoosta tai langan menekistä.

Lanka: Novita Puro Batik (883)
Puikot: 4mm
Menekki: 47 g

 

Yhtenä kyhäilytyönä oli virkattu kassi, josta jäi jämäksi melkein kerällinen Puro Batikia. Hepsi oli tehnyt tästä langasta kauniita Hurricaneja, joten siitäpä sain idean tehdä sellaisen itsekin. Tykkään tosi paljon langan värityksestä ja myös itse piposta. Tämä ei kuitenkaan jää itselle, vaan menee sytomyssyksi, kuten alempikin hattunen. Kunhan vain joku saisi aikaiseksi toimittaa ne johonkin keräyspisteeseen.


 Ohje: Tähdellinen
Lanka: Novita Puro Batik (883)
Puikot: 4 mm
Menekki: 50 g


Tätä pipoa oli mukava neuloa, ja lopun langankin sai käytettyä kokonaan. Pipoistani tulee monesti liian pieniä, kun en osaa arvioida, milloin kavennukset olisi hyvä aloittaa. Päälaelta aloitettavassa mallissa kokoa on helpompi säädellä. Tein pipoon tarkoituksella rullaavan reunuksen, sillä halusin käyttää langan mahdollisimman loppuun, ja muuten piposta olisi tullut liian syvä.